Homeopatia

L'homeopatia és un tipus de medicina que tracta les malalties de forma molt individualitzada amb substàncies extremadament diluïdes amb l'objectiu d'estimular els sistemes de curació del propi malalt. Basant-se en els símptomes específics de cada malalt l'homeòpata donarà el tractament més apropiat per a cada pacient.

L'homeopatia es basa en el principi de que la mateixa substància que en grans dosis causa els símptomes, en molt petites dosis serveix per tractar la malaltia. Els remeis homeopàtics són preparats de forma molt especial amb processos de dilució i d'agitació molt concrets. Es creu que durant la producció del remei homeopàtic els processos d'agitació i de dilució causa un tipus d'interacció entre l'aigua i l'alcohol amb els quals es barrejen, creant unes nanoestructures que esdevenen la substància activa: nanoestructures que segueixen presents fins i tot quan la dilució és extrema.

No és totalment correcte dir que l'homeopatia tracta malalties, sinò que més aviat es pot dir que tracta als malalts en conjunt. És per això que les primeres visites homeopàtiques acostumen a esdevenir un exhaustiu interrogatori sobre tota mena de qüestions relacionades amb el malalt. L'homeopatia és una medicina holística i això vol dir que té absolutament en compte tots els aspectes de la vida del malalt per tal de trobar el remei precís.