Acupuntura

L'acupuntura consisteix en la inserció d'agulles a punts específics del cos per produir una resposta curativa. Cada punt d'acupuntura produeix una acció específica quan és estimulat. Es tracta d'una tècnica que s'ha fet servir en persones i animals des de fa milers d'anys a la Xina per solucionar una gran varietat de malalties, tot i que també es pot fer servir per prevenir-les. I si bé és cert que l'acupuntura no pot solucionar tots els problemes de salut, quan està indicada funciona molt i molt bé. Per exemple s'ha demostrat la seva gran eficàcia en processos músculo-esquelètics, dermatològics, respiratoris, gastrointestinals o reproductius.


L'acupuntura no fa mal a l'animal, i un cop les agulles  estan inserides l'animal acostuma a quedar-se molt tranquil i relaxat, com podeu veure al video adjunt.


El funcionament de l'acupuntura es pot explicar d'acord amb els principis xinesos, que parlen fonamentalment de desequilibris entre el yin i el yang. De fet la medicina tradicional xinesa va molt més enllà del yin i del yang i formar-se en aquest tipus d'especialitat mèdica (reconegurda per l'Organització Mundial de la Salut) calen molts estudis. La medicina occidental observa que quan s'apliquen les agulles esdevenen tota una sèrie de canvis al cos: s'estimulen uns nervis, es relaxen músculs, s'alliberen endorfines i un llarg etcètera de modificacions fisiològiques que expliquen els resultats. Tot i així encara cal molta recerca en aquest camp per a trobar les reaccions fisiològiques que expliquin les raons per les quals aquest tipus de medicina funciona tan bé.